In de media
20 februari 2013 Stadsblad Utrecht

Twee boeken heeft Jeroen van Dillen nu op zijn naam staan, allebei opgedragen aan zijn vrouw Mingfang (links). Opklikken is hele artikel

Soms word je gezegend door een journalist die niet alleen je boek heeft gelezen, maar het ook heeft gewaardeerd en precies de vragen stelt waar je op hoopt. Het resultaat van dit interview staat deze week in het Stadsblad.
Onlangs verscheen ‘De Isis Inspiratie’, de tweede spirituele thriller van de hand van de Utrechtse auteur Jeroen van Dillen. Het boek is te lezen als spannend verhaal, maar zet de lezer onwillekeurig ook aan het denken en geeft waardevolle nieuwe inzichten

13 december 2012 Hilversum Dichtbij

Jacob Slavenburg reikt het eerste exemplaar uit aan Jeroen van Dillen leest voor     Opklikken is hele artikel

In Hilversum Dichtbij verscheen een verslag van de boekpresentatie van De Isis Inspiratie.

Afgelopen week was Chinese Muur Hilversum aan de Groest het toneel van de boekpresentatie van De Isis Inspiratie, de tweede spirituele thriller van Jeroen van Dillen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt door Jacob Slavenburg, vertaler van onder meer de Nag Hammadi-geschriften.
Al sinds twee jaar ligt de debuutroman van Jeroen van Dillen als inkijkexemplaar in de wachtruimte voor afhalen. Dit boek, De Osiris Opdracht, wordt tussen de saté en kroepoek verkocht aan hordes hongerige Hilversummers. Regelmatig gaat een liefhebber van de Chinese keuken tot zijn eigen verrassing niet alleen met een tas eten, maar ook met een nieuwe roman de deur uit. Vanaf deze week is daar een tweede boek bijgekomen.


5 december 2012 De Brug, redactie

Schrijver Jeroen van Dillen leest voor     Opklikken is hele artikel

In De Brug verscheen een verslag van de boekpresentatie van De Isis Inspiratie .

Hij ontving het eerste exemplaar uit handen van Jacob Slavenburg, auteur van boeken over esoterie en vertaler van vroegchristelijke geschriften die vorige eeuw in Egypte gevonden zijn. “Ik vond het al leuk om hiervoor gevraagd te worden,” vertelt Slavenburg. “Maar na het lezen van dit boek ben ik extra enthousiast. Het is een buitengewoon spannend boek. De wereld die hij beschrijft lijkt voor sommige mensen misschien een fantasiewereld, maar het is wel een wereld die bestaat.”

8 oktober 2010 Nationaleboekenblog.nl, door Peter le Nobel.

Schrijver Jeroen van Dillen         (Foto: Peter le Nobel)

De Nationaleboekenblog.nl schreef een uitgebreid interview met Jeroen van Dillen over zijn persoonlijke drijfveer om zijn roman De Osiris Opdracht te schrijven.

“Je kunt het leven zien als een rivier waar je op dobbert. Je kunt bijsturen of tegen de stroom inzwemmen. Dan moet je vertrouwen hebben. Let op de dingen die op je pad komen. Pak ze aan of niet, maar blijf luisteren naar je gevoel en laat je niet afleiden door allerlei verzonnen wensen of verlangens, zoals een baan, een auto of een vrouw. Je mee laten voeren door die stroom kun je omschrijven als overgave. Het Arabisch woord daarvoor is islam. In het christendom spreken ze van vertrouwen. Daar komen alle religies in feite op neer: vertrouwen hebben in je bestemming, in het leven. Dan gaat het niet meer om een boze man op een wolk. Als je het zo bekijkt, blijft er van godsdiensten niets meer over.”

15 september 2010 Stadsblad Utrecht, door Edwin Koene.

Schrijver Jeroen van Dillen     Opklikken is hele artikel     (Foto: Edwin Koene)

Onder de kop "Ik weet het nu" verscheen in het Utrechtse Stadsblad een interview dat Edwin Koene in september met Jeroen van Dillen had over zijn roman De Osiris Opdracht.

"Na een paar maanden rust drong het tot me door dat ik een verhaal te vertellen had. Ik heb toen een schriftje gekocht en ben gaan schrijven. En dat ging helemaal vanzelf." De opgedane ervaring van de jarenlange interesse in de verbinding tussen geloof en wetenschap hielp hem bij de totstandkoming van zijn bijna 500 pagina's tellende debuutroman.

22 september 2010 De Brug, Vleuten-De Meern-Leidsche Rijn en De Molenkruier, Nieuwegein.

Het artikel staat nu ook in De Brug en de Molenkruier, en online bij De Weekkrant.