Over de auteur
Wie droomt er niet van om te kunnen leven volgens zijn bestemming? Werk doen dat niet als werk voelt en het pad volgen dat voor hem of haar is uitgestippeld? Ik had deze droom en bemerkte dat mijn droom langzaam oploste en plaats maakte voor de nachtmerrie van een onvervuld leven, een gevangenis van sleur en verplichtingen, langzaam afdrijvend naar de afgrond van veiligheid en gemakzucht. Ik wist deze ontwikkeling om te buigen en stap voor stap mijn droom alsnog te realiseren, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Na een bedrijfskundige opleiding liet ik mij, geleid door mijn technische vaardigheden, verleiden tot een succesvolle carrière in de ICT. Een baan met leuke projecten, prettige professionele collega's, een leaseauto en een goed salaris maakten een comfortabel leven mogelijk in een frisse nieuwbouwwijk. Buiten mijn werk zocht ik naar mogelijkheden mijn creativiteit vorm te geven, en las ik alles wat ik in handen kreeg over mijn grote passie: de zoektocht naar de grote waarheid achter het leven.

In 2009 ging het wringen. De prachtige beloften van een mooie loopbaan brachten niet de vervulling die ik nodig had, maar de hypotheek was gesloten en de leaseauto reed heerlijk. Ik negeerde mijn gevoel en zette lekker de schouders eronder. Toen vond mijn lichaam het welletjes en begon allerlei onverklaarbare kwaaltjes te manifesteren om mijn aandacht te trekken.

Geen enkele dokter bleek mij te kunnen helpen en ik gooide het over een andere boeg; ik besefte dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten worden. Om de weg terug te vinden naar mijn bestemming moest ik zekerheden opgeven en een onzekere toekomst omarmen, een vaste baan omruilen voor losse opdrachten, een gestructureerd bestaan verlaten en het vrije beroep opzoeken. Ik moest gaan schrijven.

En dat is wat ik deed. In 2010 schreef ik De Osiris Opdracht, in 2012 het vervolg De Isis Inspiratie. Ik had de juiste koers gevonden, maar een boek schrijven en een publiek bereiken zijn twee heel verschillende dingen. De volgende uitdaging diende zich aan en het was hier dat mijn ondernemende verleden zich nuttig toonde. In plaats van eindeloos bij uitgevers te blijven leuren, richtte ik mijn eigen uitgeverij op waarmee ik mijn boeken zelf op de markt bracht.

Het bleek al snel dat uitgeven ook bepaalde kennis en vaardigheden vereiste, maar na twee jaar uitproberen en onderzoeken had ik dat ook onder de knie. Nu ben ik - indachtig mijn diepste zielewens - schrijver en uitgever van literaire romans over wetenschap en spiritualiteit. Mijn boeken zijn te bestellen via alle boekhandels en natuurlijk deze website.